01/05/2014

Päivä jona söin munkkirinkilöiden reiät.

Vappuaatto valkeni tälläisenä. Aurinkoisena ja kieltämättä ihan mukavana. Mutta itse aaton karkeloinneista en jaksanut nyt oikein innostua ja kävinkin jo melko aikaisin vappuaatoksi nukkumaan käytyäni ensin vähän kyläilemässä ja juhlistamassa synttärisankaria.

Vappu kuitenkin antoi tekosyyn ottaa käyttöönsä pienen roskaruoka-turhakkeen, mikä tunnetaan myös nimellä friteerauskeitin. Tiesin jo viime vuonna kauppoja hieroessa, että sillä paistellaan sit vappuna munkkeja. Se päätös piti pitää. En ole ikinä tehnyt munkkeja, kun en ole siihen uskaltanut. Friteerauskeittimellä ei pelottanut, oli vain äärimmäisen helppoa ja nopeaa.
Oi ja voi. Niistä tuli maukkaita. Munkkimuotteja ei ole, joten kaivelin kaapeista mahdollisia vaihtoehtoja. Iittalan HotCool-lasi toimi oikein sopivana, mutta reiän tekoon sai käyttää luovuutta hippasen enemmän. Ensin käytetty shotti-lasi ei tehnyt mielestäni munkeista niin sopusuhtaisia, joten hätiin pääsi oliiviöljyn korkki. Hankalampaa, mutta ihan nättejähän noista sokeripullista tuli. Ei muuten voinut olla pessimisti munkkirinkilöiden suhteen, kun sai syödä ne reiätkin. Paistetiin nimittäin nekin pieniksi söpöiksi suupaloiksi. 
Itte tuli tehtyä simaakin ja kelpasi sekin. Halusin serpentiiniäkin, sitä klassista, mutta en löytänyt. Siinä oiskin ollut jo aika täydellinen vappu kasassa...ja jos ois saanut helium-pallon.

/

Here in Finland (amongst some other countries) we have this thing called vappu, labour day, May Day. First time ever I made doughnuts and they were so yummy and so was self-made mead. 

1 comment:

  1. Itse tehtyjä munkkeja, voi että kun alkoi kuola valumaan suupielistä. Yhtään munkkia ei tullut syötyä, kun en tykkää mistään valmismunkeista.
    -päivi-

    ReplyDelete

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!