04/05/2014

Lauantai-iltana: parsaa-jamonia-korianterilohta-salaattia.


Espanjasta Suomeen matkannut tuliais-jamon pääsi lauantaina ruokalautaselle. Vaikka tässä kodissa ja blogissa näkyvät ruuat ja reseptit tulevat painottumaan kasvisruokaan/herkkuihin (check: edellinen postaus), voi silloin tällöin vilahtaa muut kuin kasvisperäiset ruoka-aineet. 

Kuorittu parsa paahdettiin jamoniin käärittynä uunissa. Parasta parsa on kyllä sellaisenaan keitettynä, täytyy myöntää. Lohi kruunattiin korianterilla ja salaatissa pehtoorinsalaattia, revittyä mozzarellaa, kirsikkatomaattia, paahdettuja pinjansiemeniä. Joukkoon sekoitettiin omenaviinietikkaa, ripaus suolaa ja sokeria. Hyvää ja suhteellisen kepeää ruokaa, kun lautasella ei ole hiilaripitoisia ainesosia kuten perunaa tai pastaa. En välttele niitä, mutta hyvä joskus näin.

/

Jamon traveled from Spain to Finland and was located on a plate on Sat evening. Mostly you can see vegetable food in this household and blog, but there will be some exceptions. Asparagus was wrapped in jamon, salmon was spiced with coriander. Salad included mini tomatoes, roasted pinenuts and teared mozzarella. All was mixed up with applevinegar, salt and sugar. Light food when none carb. 

No comments:

Post a Comment

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!