22/03/2015

Pizza queen - pizza kvinoasta.


Jatketaan ruokateemalla. Arkistoihin on kertynyt todisteita kokkailuista tässä taloudessa. Kasviskokkailuista oikeastaan, koska liha ei ole suuremmin napannut ja kasvisruuista tulee ei vaan maukkaampia mutta myös mielikuvituksellisempia. Lihakin on kuvioissa, mutta enimmäkseen kala kuitenkin. Koska olen aina pitänyt mausteisista ruuista, niin esimerkiksi intialaiset kasvisruuat ovat olleet erittäin jees. Niistä myöhemmin. Nyt todiste kvinoapizzasta. Superruoka kvinoa ei ollut kovin tuttu juttu, mutta tulee ehdottomasti kuvioihin useamminkin huolimatta siitä, että se on aika kallistakin. Kvinoa taipuu loistavasti esimerkiksi pizzapohjaksi! Tässä pizzassa oli loistavaa se, että se oli maukasta ja täyttävää protskujenkin ansiosta, mutta siitä ei tullut sellaista ähkyä mitä normipizzasta vehnäjauhoilla.

Suosittelen.

Tähän pizzaan tuli päälle punaista pestoa (oikein hyvä vaihtoehto tomaattikastikkeen sijaan!), härkäpapurouhetta (liotettu hetken), babypinaattia, mozzarellaa, superkirsikkatomaatteja ja taisipa tulla loraus oliiviöljyä sekä ripaus suolaa + mustapippuria myllystä. Pohja oli uunissa noin 10 minuuttia ennen täytteitä (voi olla vähän kauemminkin), jonka jälkeen täytteineen toiset 10 minuuttia. Ihan oman uunin ja maun mukaan.  Itsestä on kivaa, että mozzarella ei täysin sula. Yksi vaihtoehto on paistaa vain pohja ja syödä täytteet ilman kypsentämistä. Pohjasta ei välttämättä tule rapsakka, mutta kananmunien ja juustoraasteen avulla se kyllä pysyy kasassa ja on hyvä just sellaisenaan - itsehän en tykkääkään liian rapsakoista pizzapohjista.  Ja vitsit on muuten maukas pohja, sitä voisi syödä sellaisenaankin. Tuli tehtyä vahingossa tuplasatsi pohjaa (löysin epämääräisen reseptin, jossa ymmärsin, että kvinoamäärän keittämättömänä), joten muitakin aineksia piti tuplata ja pizzaa tuli syötyä kahtena päivänä. Kelpasi.

Ohjetta (selkeämpi kuin se minkä mukaan itse tein) löytyy täältä.  Sovella sitä makusi mukaan, kuten minäkin.

/

This pizza is made of quinoa instead of wheat flour. So yummy and healthy. On the top of a pizza I added red pesto, baby spinach, mozzarella and cherry tomatoes.

No comments:

Post a Comment

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!