14/04/2015

Vegaaniset herkkupasteijat.


Rakastatko suolaisia leivonnaisia? Minä rakastan.
Tykkäätkö esimerkiksi pasteijoista? Minäkin.
Oletko melko tyytymätön kaupan pasteijoihin? I hear you.

Todella harvoin tuleekin ostettua pasteijoita, sillä vegetäytteitä suosivana paljon ei herkullisia vaihtoehtoja ole. Ikävä kyllä, että esimerkiksi kinkkupasteijat tuntuvat maukkaimmilta kuin ne kasvispasteijat mitä olen maistanut. Muna-riisipasteijat (Pirkka) uppoavat, mutta ovat aika yksipuolisia. Siispä bongattuani ohjeen mehevistä vegaanipasteijoista, (joita on luultu peräti jauhelihapasteijoiksi) Chocochilissä, pistin nämä to-do-listalle. Nyt niitä on tullut tehtyä pariin otteeseen tuolla ohjeen täytemäärällä, ja vieläkin jäi täytettä. Täyte itsessään on niin herkullinen, että lusikoin sitä suuhuni ennen pasteijoiden valmistumista ja huomenna sitä todennäköisesti päätyy munakkaan väliin! Ai niin, ainoa poikkeavuus on että sienien sijasta täytteessä on noin 2-3 dl kypsää riisiä.

Eli, ohje löytyy täältä.  Soijarouhe on ollut poissa kuvioista nyt jonkin aikaa löydettyäni härkäpapurouheen, joka on paljon maukkaampi vaihtoehto. Mutta, soijarouheen puisevahko mutta mauton perusmaku pitää vaan maustaa oikealla tavalla. Esimerkiksi tuo fajitas-mausteseos tekee ihmeitä, balsamico, hyvä kasvisliemi jne.  Tuolla ohjeella soijarouheesta tuli siis todella herkullista ja tekee paluutaan keittöön... toimiihan se monessa suhteessa silti paremmin jauhelihan korvikkeena kuin härkäpapurouhe.

Koska en muuten ole vegaani, enkä ole harkinnut sellaiseksi ryhtymistä rakkaudestani niin moneen maitotuotteeseen enkä ole niin mustavalkoinen näissä eläinperäissä asioissa (syönhän edelleen lihaa silloin tällöin), niin käytin voitaikinalevyjä lehtitaikinalevyjen sijaan... Mutta vegaanijutuista tuo kaurakerma on todella toimiva. Itse olen käyttänyt Nordicin versiota, samasta blogista löytyvään härkäpapurouhemakaronilaatikkoon tämän lisäksi, mutta miksipä en käyttäisi sitä mihin tahansa ruokaan, johon haluaisin lisätä kermaa.

/

Made delicious vegan pastries.

1 comment:

  1. Minäkin tein, tuli nam nam hyviä, mutta ei lainkaan yhtä hyvän näköisiä.
    -pee-

    ReplyDelete

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!