02/08/2014

2nd August.

Tänään on lauantai, elokuun toinen. Siis lauantai, kesäpäivä, kesäpäivä joka kääntyy hämärtyväksi illaksi ja lemppari syksykin koittaa pian. Mutta ei ihan vielä. Eli erittäin ok. Ei ollut vaikea päättää, että tämä päivä olisi hyvä päivä. Aloittaa se aikaisin, kävellä rauhallisena aamupäivänä leipomoon hakemaan hyviä juttuja. Ja maistaa itselle uutta hedelmää (tämä on projekti - maistaa niitä eksoottisia hedelmiä, joita ei ole maistanut aiemmin!). Oli kaunis mutta tylsän makuinen hedelmä.


Ja käydä ennen nurmikolla makoilua kirpparilla. Löydöt painottuivat sisustukseen. Vitosella uusin Divaani, lasinen pastapurkki ja puukehyksinen seinäkello. Mallailin vähän seinäkelloa, mutta en uskaltanut ihan vielä hakata naulaa. Parhaimmalta se näyttäisi Woods-tapetilla. Mutta sitten kun mallailin, niin muistin että en erityisemmin välitä seinäkellon tikityksestä. Toistaiseksi on riittänyt vallan hyvin eteisessä oleva seinäkello. Kellonajan näkee nykyään niin monesta paikasta...ei kellon äärellä koko ajan tarvitsisi olla. Toisaalta tämä voisi olla alku inspiraatioon, jonka eräästä sisustuslehdestä bongasin. Siinä tyyppi keräili yhdelle seinälle seinäkelloja tarkoituksena laittaa niihin joskus maailmanhistorian merkittäviä kellonaikoja. Siinäpä oikeasti ihan hyvä idea! Yhdellä kellolla ei viitsi ihan lähteä toteuttamaan, koska sitten ei kuitenkaan muista, että kellossa ei olekaan patterit ja myöhästyy jostakin. Divaanissa mielenkiintoisin juttu ehkäpä oli elokuvaohjaaja Virpi Suutarin juttu! En kestä miten ihana pihamaja.... 


Syöminen venähti taas iltaan. Ei tyttö kuule sillä pelkällä jäätelöllä vaan elä. Viimeaikainen uskontoni on ollut jäätelö, kun olen luvannut, että saan syödä montaa jäätelöä päivän aikana. Vaikka aamulla ja myöhään illalla ja en tietenkään pistänyt pahakseni, että töissäkin tarjoiltiin jäätelöä. Syökää jäätelöä, hyvät ihmiset! Näillä säillä saa syödä sitä niin että maha ratkeaa!


Ja herkulliseen ruokaan (pastaa, kirsikkatomaattia, kesäkurpitsaa, paahdettuja pinjansiemeniä, punasipulia, halloumia) nappasin tuoretta oreganoa ruukusta! En usko, että selviää kauan hengissä tämä veltto kaveri.... mutta katsotaan. Kirsikanpuun oksat heitin vihdoin roskiin! Ei tullut kukkia ei!!!


Päätin myös vähän siivota ja järjestellä toista huonetta. Hain peräti maton, jota en uskaltanut viime kesänä laittaa. Eikä se näyttänyt silloin niin hyvältä (entisten kalusteiden kera). Nyt se toimii paljon paremmin. Kuvauspuuhia tuli häiritsemään eräs linssilude -maton mahdollinen tuhoaja (annan luottoa nyt linssiluteelle ja otan riskin). Tämä siis olohuoneessa. Olohuone vaatii viekä muutamia sisutuksellisia muutoksia niinkuin ihan kaikki huoneet, mutta niiden aika on myöhemmin.  Odotan erästä posteri-lähetystä - tästä vielä myöhemmin lisää! Saattaapi toinen tai molemmat julisteista päätyä tähän tilaan. 


Pari bonuskuvaa vielä olohuoneesta. Keittotilasta en uskaltanutkaan ottaa kuvaa, sillä kokkailun jälkeinen kaaos havaittavissa. Mutta onneksi muu tila on nyt siisti ja kutsuva.

Aika hyvä päivä lukuunottamatta sitä, että läpiveto onnistui tiputtamaan puolitäyden vesilasin lattialle.

/

Organized today this living room. Changed a carpet. Threw cherry trees to garbage (finally, they DID NOT blossom and had to finally believe that they won´t blossom in the future.

1 comment:

  1. Herranjestas! Onko tuo matto vielä hengissä, vai puhutaanko edes samasta? Jos näin on, ihan mahtavaa että on edelleen mukana, nimittäin oli aikanaan meille nuorille ihan sikakallis! Ikää matolle täytyy olla parikymmentä vuotta. Mutta tuo linssilude joka pääsi vilahtanaan kuvaan on silti kaikkein ihanin! Mummohan täällä kaipaa omaa laiheliinikoiruliinia...

    ReplyDelete

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!