31/07/2014

Tomaattipaistos.


Aijjai, kesäisiä makuhermoja hellii ruoka, tomaattipaistos, josta luin paristakin blogista eilen ja tänään illalla päätin toteuttaa (kesällä varsinkin venyy joskus illallisiksi). Sanopas vain juusto ja tomaatti, niin olen mukana! 

Tähän versioon tuli pari keltaista tomaattia ja pari punaista lohkoina, oliiviöljyä (kenties liikaa lompsahti), hunajaa, valkosipulia, mustapippuria ja merisuolaa myllystä ja fetaa (tai no, fetan kaltaista juustoa, koska aito feta ei aina huvita) ja sitku noin puolentunnin- 45 minuutin jälkeen uunista pois, niin päälle tuoretta oreganoa (mun uusi ehdoton suosikkiyrtti!) ja ihan vähän maltetaan odottaa, ettei tomaatit vallan polttele suuta. Nautitaan maalaisleivän kera. Seuraavaksi laitan kyllä leivän paloja itse vuokaan. Öljy ja tomaatti tekivät melkoisen liemimäärän (tosin herkullisen sellaisen).

/

So yummy for summer or any time. Made in oven this food included fresh tomatoes (yellow and red), feta cheese, olive oil, honey, onion and black pepper and sea salt from mills. After oven add some fresh oregano...and please try to wait a little that tomatoes don´t burn your tongue.

No comments:

Post a Comment

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!