11/03/2014

BINGO!


Iski inspiraatio tehdä bingo sisustuksellisista asioista ja täytyy myöntää, että helppoa oli. Olen ahkera sisustusblogien ja -lehtien kuluttaja, ja tiettyjen elementtien näkemiseltä ei ole välttynyt. Joistakin kodeista on tullut bongattua kaikki ylläolevat. Enkä tarkoita sitä huonollakaan. Pinnalla on ollut ajattomuus, graafisuus, teollisuushenkisyys - me likes. Ohjaako valintoja inspiraatiot vai oma maku vai kenties myös hinnat ja käytettävyyskin. Ehkäpä kaikki. Itse bongasin bingostani neljä asiaa kotoa. Olisi ehkä turhaa ja typerää vältellä jotakin jees-juttua vain siksi, että se olisi klisee. Inhoan jollain tavalla näitä kliseitä, enkä halua sisustaa trendien perässä, mutta ehkäpä jotkut trendit ovat syystä trendejä ja ajattomia suosikkeja. Mitä sitten vaikka Woods on niin nähty, koska se toimii ja siihen tuskinpa kyllästyy? Katselin lukuisia tapetteja ja voi pojat, kuinka rumia ja vaikeasti yhdistettäviäkin monet tapetit ovat. Tapettia ei niin vain vaihda... olkoon kerralla hieno. Metsätapetissa on upea syvyys ja se laajentaa hienosti huonekorkeuttakin mikäli ei pidä edessä huonekaluja. Mäyräkoira-posterissa voi olla, että oliskohan tullut hankittua, jos yksi mäyräkoiran kaltainen otus ei löytyisi jaloista (mutta onhan kuva ihan kivakin). Ikean lipasto etiketeillä on osunut sittemmin vastaan monistakin kuvista, lähinnä työpöydän muodossa. Kyseinen lipasto onkin kätevä, vaikka kerää helposti jäsentelemätöntä pikkusälää (tämä onkin työn alla järjestää organisoidummaksi). Aalto-jakkara on saatu/lainassa ja toimii pikkueteisessä lähinnä laskutilana (jakkara on oven takana hankalasti ja on joutanut siihen alunperin suojaamaan nettikaapelipistoketta, mikä jyrsittiin pari kertaa hajalle viime vuonna...) 

En ihmettele Ikean raitaisen Stockholm-maton suosiota. Kyseinen matto on laadukkaan oloinen, suuri, yhteensopiva, jännä ja suhteellisen edullinen. En ehkä taida haluta sitä, mutta haluan Granitin valosarjan ja tiikkisen senkin! Rakastan tuollaisia vanhoja senkkejä ja lipastoja ja toivon kotiin sellaista. Haluan myös ehkä ensitalveksi (teko)lampaantaljan tuolille. Bongasin Ikeasta viime viikolla 15 euron kpl-hintaan, mutta ovat mielestäni enemmän talvi-juttu (vaikka nykyiset keittiön Aalto-tuolit kaipaisivatkin toisinaan pehmustetta).

Andy Warholin sitaatteja en halua seinälle, mutta haluan kyllä ehdottomasti nähdä näyttelyn (nyt Sara Hildenin taidemuseossa Tampereella!). Revsistä revittyjä sivuja olen bongannut moniltakin seiniltä ja koska itseltäkin löytyy Revsejä (mutta olen inhonnut lehtien repimistä) voisi tästä tulla helposti viides. Mikäli innostun. String-hyllyt ovat ihan kivoja, mutta en erityisemmin halua juuri String-hyllyä seinälle.


Bongasitko mitään kotoa? Vai huudatko peräti "BINGO!"? Haikailetko jonkun näistä perään? Entä mitä et huolisi?

/

This is my bingo I made of decor things I´ve seen everywhere (mostly in Finnish/Scandinavian homes).
Do you have something? Or could you even say "BINGO!"? Dream of something? Dislike something?

No comments:

Post a Comment

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!