08/03/2014

Raitoja ikkunassa.

Miten huippua olikaan herätä auringonpaisteeseen ja vieläpä lauantaiaamuna? Sää ulkona osoittautui tosin melko pirulliseksi- tuuli sai kyyneleet silmiin ja meinasi viedä laukun mennessään, mutta niin loistavaa nähdä vilauksia yhdestä taivaankannen kappaleesta edes joskus ja tulla kesäfiiliksille (kun lumestakaan ei ole tietoa ja bongailee pyöräileviä mummoja).

Aamupalaan kuului toissapäivänä tekemäni lime-juustokakku ja pitipä myös ikuistaa mitä siihen origami-ruukkuun päätyi. Siihen päätyi jälleen kerran marketista ostamani 2,5 euron kasvi. Kasvi on vuoripalmu ja tutustuin vasta kotona mitä siitä sanotaan. Siitä voi kasvaa 1-2 metrin korkuinen, mutta saa nyt nähdä pysyykö hengissä edes puolimetriseksi. Kuulemma vuoripalmu on kuitenkin aika helppohoitoinen ja siitä saisi hyvän pullokasvin. Siitä ideasta myöhemmin lisää. Näin netissä nimittäin niin metkan ja visuaalisen toteutuksen kasveista pullossa.
Eräänä päivänä tällä viikolla tuli vierailtua ruotsalaisessa sisustusjätissä. Olin onneksi tehnyt harkitun ostoslistan mukaan ja se pelasti moneltakin osalta (miten paljon enemmän aikaa olisi mennyt ilman suunnitelmaa kun nytkin jo hengästyi siinä tavarapaljoudessa...) ja säästyi satunnaisilta heräte- ja virheostoksilta (kun kuitenkin piti ostaa niin paljon tarpeellisia asioita). Pääpaino oli tekstiilit - erityisesti verhot ja päiväpeitto. Ihastuin nettisivuilla ja livenä uusiin verhoihin ja verhojen tärkeisiin ominaisuuksiin - päästää valoa mutta suojaa katseilta ainakin jossain määrin. Edelliset verhot olivat aivan väärän mittaiset ja toisen osapuolen mielestä myös kusenkeltaiset....sellaiset retroverhot ne olivat. Halusin myös itsekin jotain tyylikkäämpää, vaikka pidin niistäkin kovasti. Vaikka uudet verhot eivät välttämättä laadukkaimmasta päästä ole, niin ylellisyyttä tuo suoraan verhotankoon ripustaminen aiempien nipsujen sijaan sekä pituus lähes lattiaan asti. Lyhentämisessä käytettiin nerokasta silitysnauhaa (myös Ikeasta).  250 cm pituisista verhoista lähti 24 senttiä... aivan nappiin lyhentäminen ei mennyt, sillä ihan pientä epätasaisuutta tuli, vaikka mittanauhalla kuinka mittasi ja oli huolellinen. Vika saattoi olla itse verhoissakin. Tai sitten vain lipsahti. Onneksi seikka on aika huomaamaton ja muutos oli parempaan päin...ei tässä kodissa kaiken tarvitse olla viivasuorasti...

/

Visited Ikea this week. Bought mostly needful textiles like new curtains. So much better now. 

No comments:

Post a Comment

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!