28/02/2014

Ihan uusi sänky.

Jos nukumme noin kolmanneksen elämästämme, niin ei yhden säästötilin tyhjentäminen lähes tyhjäksi harmita ihan niin paljon. Säästötili sai oikeastaan erittäin hyvän ja vuosia kestävän kohteen. Ihan siistiä, että uusi sänky ostettiin säästöpossukolikoilla ja bonuksilla, joita oli kertynyt muutaman vuoden aikana. Oikeastaan piti lähteä esimerkiksi Amerikkaan ja kerryttää vielä lisää rahaa, mutta ei se tulisi kuitenkaan olemaan vielä ihan ajankohtaista. Sitäpaitsi säästöpossua ei ole lomautettu vielä, joten ehkä tässä joskus tulee lähdettyä pitkälle matkalle kauas.

Vaihtoehtoina oli kehikkosänky tai runkopatjasänky, mutta jotenkin sitten runkopatjasänky vei voiton ja vakuutti enemmän. Sellainen tamminen sängynrunko olisi ollut hieno, mutta monissa olisi kehikko pitänyt ostaa ja kasata itse ja vähän sitten mietitytti kestävyys. Futon-sänky toki olisi kaikkein makein vaihtoehto ja löysin nuoren suomalaisen futon-sänkyjen tekijän joskus sänkykauppojen tehtyä. Siinäpä olisi ihana paikka tukea nuorta pirkanmaalaista yrittäjää ja saada upea mittatilaussänky... täytyy pitää mielessä jos tulee vielä sängynvaihto. Siis käykää ihmeessä tutustumassa näihin laadukkaisiin kotisivuihin (muutakin on kuin sänkyjä) tästä.

Tämäkin uusi sänky on kotimainen laatusänky ja osoittautunut hyväksi ja ...leveäksi - leveyttä on 180 senttimetriä (koostuen siis kahdesta erillisestä sängystä). Esteettisyys vaikutti myös valintaan. Haaveina oli aluksi harmaa verhoilu ja kulmikkaimmilla jaloilla. Piti tarttua kuitenkin viimeisiin jäljellä oleviin kappaleisiin - pääasia, että sai vaaleat puujalat ja oikeastaan olen tyytyväisempi nyt ruskeaan (mikä aluksi mietitytti), koska tuohan se minttusuklaa-kombon mieleen kun seinät ovat vihreät. Jos tympii, niin sitäkin varten on päiväpeitot. Päiväpeitto onkin hankintalistalla, mutta ihan mikä tahansa ei käy... joutuu todennäköisesti tilaamaan jostain! Inhotuslistalla on ainakin sellaiset liukaspintaiset polyesteripeitot... sängynalus-laatikotkin voisi työntää piiloon (meikä ei ainakaan alkanut kuvaa varten kaunistelemaan).

Sängyssä on uutta myös joululahjaksi saadut pellava-pussilakanat! Kiitos äiti! Nämä ovat myös elämäni aikuisimmat pussilakanat... muumeja ja kirjavia kuoseja on jo jonkin aikaa nähty ja voisikin hankkia lisää aikuismaisia versioita.

/

Bought a new big bed recently with some savings. So happy. If we sleep about third of our lives you could say money well spent. Also love newish linen bed sheets.

3 comments:

 1. Ihastuttavia kuvia. Ja kiva, että pussilakanat on mieleisiä, mutta miten ihmeessä ne näyttää sinisiltä, eikö ne pitänyt olla mustat.
  Avokadopastaa alkoi tekemään mieli, en ole koskaan tehnyt, samoin ne halloumileivät aiheuttivat yhtäkkisen nälän tunteen, tahtois niitä, muttta ei osaa tehdä, eikä ole aineksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasin itsekin, että tietyssä valossa väri taittuu (sini)harmaaseen, mutta mustat tai siniset nämä eivät ole ikinä olleet. Ruskeat, harmaaseen taittuvat siis ovat todellisuudessa, mikä on mielestäni OK. :) Jos olet nähnyt nämä mustana, niin taitavat olla kameleontti-lakanat!

   Delete
 2. No huh, oikeasti niitä lakanoita myytiin valkoisia, harmaita ja mustia. Ja mustat ostin. Mutta jos väri oli jotain muuta kuitenkin, niin onneksi kuitenkin kelpaa :)

  ReplyDelete

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!