10/08/2014

Dream roll.


Mielessä on ollut pari-kolme viikkoa leipoa unelmatorttu vaniljakreemitäytteellä. Ainesosatkin oli jemmattu kaappeihin. Eilen kaivoin kipot ja ainekset ja sotkin pöydän. Vieläkään ei täysin huvittanut leipoa kuten ei juuri huvita kokkaillakaan - keittotila- ja olohuone-yhdistelmä on asunnon kuumin ja joutilain tila, joka kaiketi odottaa pikkuhiljaa viileämpiä päiviä ja sitä myöten kadonneen isnspiraation js energian löytymistä asukkaissaan. 

Eikä leipomuksia varsinkaan erityisesti huvita syödä kun on olemassa näitä päiviä varten herkku nimeltään jäätelö. Uskon kuitenkin, että tämä Kinuskikissan ohjeilla uskollisesti tehty unelmatorttu uppoaa suihin. Tänään se ainakin maistui jääkaapissa viilennettyään vieläkin paremmalta ja huomenna siitä saattaa jäljellä olla parit sokerinrippeet. Kaiken lisäksi ilahduin siitä, että onnistuin tekemään jokseenkin hyvännäköisen tortun, eikä tarvinnut mieltänsä pahoittaa. Mikäs olisikaan ollut turhauttavampaa kuin leipoa ja sotkea kuumassa keittiössä ja ihan turhaan... 

Unelmatorttu on sinänsä nostalginen leipomus, koska lapsena äidin tekemä torttu kermavaahtotäytteellä oli maailman parasta (mokkapalojen ja raa´an pullataikinan ohella). Ja sitäpä versiota pitää tehdä ehdottomasti myöhemminkin, vaikka tämä voikreemitäytekin on aika jees - raskaampi, mutta ei liian makeakaan. (Vinkkinä, että täytteeseen kannattaa lisätä vähän enempi sokeria mikäli haluaa enempi makeutta.)

/

Baked yesterday this swiss roll, in Finnish, in Finland,  it´s called dream roll - instead of jam it´s filled with vanilla butter / whipped cream.  (This with vanilla butter). My favorite roll version - not too sweet! 

No comments:

Post a Comment

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!