16/07/2014

Schulwandkarte von Nord Amerika.


Löysin keväällä netistä ilmoituksen, jossa kaupattiin yllä olevaa opetuskarttataulua ja pistelin kyselyä perään. Ei siinä vielä mitään, että mielestäni hinta oli sikamaisen vähän ja sijaitsi lähiseudulla (jotta sen olisi voinut tarvittaessa vaikka noutaakin), mutta se tuotiin kotiin asti. Minut olisi haettu vaikka heidän kotiin katsomaan tätä taulua, mutta päätin että se ei olisi varmaan tarpeen, että kaupat voisi solmia kyllä, mikäli taulu tuotaisiin tänne. Iso rulla tuotiin ovittuna ajankohtana hyvin pian kyselyn jälkeen. Lykkäsin käteen pyydetyt 25 euroa ja kuljetusmaksua ei hyväksytty.... kotona rullattiin jännityksellä taulua katon rajasta alas, koska kyti pelko että se ylittäisi seinän korkeuden annettujen mittojen ollessa vähän epämäääräiset. No vitsit, just sopi. Nyt vihdoin tänä pimeänä ukkospäivänä sain kuvattua tätä blogia varten.

 Jos en tykkäisi itse tästä niin kovasti, niin lahjoittaisin tämän Amerikan matkailijoille, jotka kiersivät länsirannikkoa tässä hiljattain ja matkalla tapahtui myös huikea kosinta..... Vaan ei, tää pysyy tällä ja sillä sipuli. Ne toiset pääsivät sentään oikeasti Amerikkaan.

Vaikka kartta on von Nord Amerika, niin muitakin maita on bongattavissa kuten Islanti ja Skotlanti.  Jes, on tämä niin paljon parempi karttaversio kuin se Ikean tylsä mikä kävi joskus mielessä (ja se ois maksanut peräti 150 euroa).... Tämä taitaa muuten olla Turun yliopistolta peräisin, ainakin jossain vaiheessa pitänyt majaa siellä.

P.S Mihin te haluaisitte mennä P-Amerikassa? Itse haluaisin rannikkoseudun lisäksi nähdä aavikot, vuoristot, kansallispuistot metsineen, puroineen ja rotkoineen, pikkukylät huoltoasemineen....  Nevada, Montana, Chicago... asuntoautoajelu ois se minkä haluaisin toteuttaa niin siellä kuin täällä Suomessa. Mielenmaisema liikkuu Twin Peaksin sfääreissä, mutta näin mä New Yorkistakin, Long Islandista unta.  Voisin käydä siellä ja isoilla muffinseilla ja miniburgereilla. Mutta unessa matkaseuralaiseni Salka (terveiset) ei tahtonut jäädä koneesta pois New Yorkissa...

/

I finally introduce this old school map I bought. The man I bought this from even drove it to my front door and didn´t expect extra money though this was already too cheap (25 €) when you easily have to pay some hundred euros from old maps. This coolie lays in the front of this computer. Ain´t so boring view. I´d love to give this to ones who recently drove throught west coast in the North America and exprerienced such cool things like proposing. But no, it stays here. In this house, in this room and on this wall.

P.S What places you´d like to visit in North America?

No comments:

Post a Comment

Kiva ku kommentoit! / Thanks for a comment!